Kunstneren

Nadja Djurovic’ Larsen   f. 1949

Om kunstneren

Nadja Djurovic Larsen er billedkunstner og har uddannet sig i talrige kunstgenrer, men i de sidste 15-20 år har hun arbejdet intenst med assemblageteknikken, som er hendes foretrukne billedudtryk. Mit billedudtryk har jeg videreudviklet til et helt personligt udtryk.

Nadja D. Larsen er født i Zemun, som er en forstad til Beograd i Serbien/Montenegro. Hun er opvokset i et kunstnerisk miljø og har beskæftiget sig med billedkunst hele sit liv.

Nadja D. Larsen er uddannet kemotekniker fra Beograds Kemiske Tekniske Teknologiske skole i 1967, og umiddelbart efter sin eksamen flyttede hun til Danmark og blev dansk gift. I Danmark har hun studeret russisk på Odense Universitet (eventyrforfatteren Hans Christian Andersens fødeby), gennemgået en toårig seminarieuddannelse i billedkunst og har siden undervist i billedkunst på forskellige skoler og kurser. Endvidere har Nadja uddannet sig som keramiker gennem flere år.

Nadja D. Larsen har udstillet talrige steder i Danmark siden 1980’erne, blandt andet på Vestfyns Kunstforenings censurerede Efterårsudstilling, og hendes internationale gennembrud fik hun i Berlin 2005, hvor hun var den eneste nordiske kunstner, der blev optaget på den censurerede Internationale Assemblage Artist Exhibition 2005.

I 2006 har Nadja D. Larsen deltaget i følgende censurerede udstillinger: Tragom Paje Jovanivica, Vrsac kulturcenter, pressecenter TANJUG og i 2007 skal Nadja deltage i følgende censurerede udstillinger: Det Serbiske Kulturcenter i Paris, Gallery Twenty-four i New York, Separatudstilling i Gallery Twenty-four i maj og oktober.

Nadja D. Larsen åbnede i 2003 sit eget galleri – Galleri White – i Spodsbjerg på Langeland.

Nadja D. Larsen siger:

I dag er det en meget stor fornøjelse for mig, og ikke mindst et vigtigt element i min fortsatte kunstneriske udvikling, at kunne samarbejde med professor Slobodan Kartez ved Beograds Kunstakademi, den internationalt anerkendte assemblagekunstner, Milan Tucovic fra Beograd samt med assemblagekunstneren Pablo von Lichtenberg fra Berlin. Dette samarbejde har givet mig mulighed for at kunne udstille i Paris og Beograd i den kommende fremtid.

Jeg føler en vis kunstnerisk samhørighed med f.eks. assemblagekunstner Milan Tucovic fra Beograd, og den danske ikonmaler Mogens Leander.